Subsidies

Vragen over Subsidie energiebesparing eigen huis?

Neem contact op met RVO.nl
>Aanvragen Vereniging van Eigenaren

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. VvE’s kunnen tot en met 31 december 2023 subsidie aanvragen.

Energiebesparende maatregelen en advies

De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 1 energiebesparende maatregelen neemt.Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neem je binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een schatting.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Je kunt kiezen uit verschillende maatregelen:

Energiebesparende maatregelen

Je  neemt 1 of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. U kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Aanvullende maatregelen

Wil je een stap verder gaan? Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie.

Zeer energiezuinig pakket

Ga je nog een stap verder? Voldoen jouw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Aanvragen

Tot 31 december 2023 kunnen VvE’s een aanvraag indienen.

Stand van zaken  – 31 maart 2023

 Beschikbaar budgetSubsidie verstrekt
Energiebesparende maatregelen€ 350.000.000€ 231.288
Energieadvies, MJOP en procesbegeleiding€ 48.500.00€ 29.151

Andere financiële mogelijkheden

Het Nationaal warmtefonds geeft particuliere huiseigenaren en VvE’s een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende maatregelen. Verder staat er meer informatie op de pagina van het rvo.nl: ISDE, Isolatiemaatregelen woningeigenaren

Op de website energiesubsidiewijzer.nl krijg je (zowel particuliere huiseigenaren als VvE’s) eenvoudig een overzicht van subsidies en aantrekkelijke leningen om jouw woning energiezuiniger te maken. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je informatie over enkele veel gebruikte regelingen. Bijvoorbeeld over de volgende mogelijkheden:

  • Wil je zelf duurzame energie opwekken? Met de Investeringssubsidie duurzame energie ontvang je een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en palletkachels.

Scroll naar boven